Merit van Breukelen, Project Bibliotheek Westland

“Suzanne kan zelfs met een beperkt budget meerwaarde creëren. Zo knap!”

“Onze bibliotheek verhuisde naar een oud pand en wij hadden een erg krap budget. Maar tegelijkertijd vonden wij het belangrijk om de bibliotheek leuker te maken voor bestaande én nieuwe leden. Dat was dus best een uitdaging. Suzanne Boekestijn van Purple Lily wilde met ons meedenken. En dat is prima gelukt!

 

Groot resultaat

Al met al hebben we maar twee keer bij elkaar gezeten, dat was genoeg voor een goed resultaat. Tijdens het intakegesprek gaven wij aan wat onze bedoeling was. Suzanne heeft samen met ons de inrichting doorgelopen en gesproken met bibliotheekmedewerkers. Ze vroeg echt door, je kon merken dat ze wist waar ze mee bezig was. Ze vertaalde wensen snel naar concrete voorstellen.

 

Meer eenheid

Suzanne was duidelijk: wij moesten meer eenheid en rust creëren in de inrichting van het pand. Ze had gelijk, het was inderdaad een ratjetoe van kleuren en materialen. Suzanne had praktische ideeën over hoe het beter kon. Die verbeterslag wist ze te creëren met simpele middelen. Bijvoorbeeld door bestaande meubels in de juiste kleur te schilderen en accessoires in hetzelfde kleurpalet te gebruiken. Zo heeft ze zelfs met onze beperkte financiële middelen veel resultaat bereikt, heel knap.


Gastvrijheid

De adviezen van Suzanne gingen verder dan alleen de inrichting van de bibliotheek. We kregen bijvoorbeeld tips over het beter toegankelijk maken van het pand voor rolstoelen en kinderwagens. Ook gaf Suzanne handreikingen over het verhogen van onze gastvrije uitstraling, zodat mensen zich nog meer op hun gemak zouden voelen. Ik geloof dat dit heel goed gelukt is; we krijgen eigenlijk alleen maar complimenten van bezoekers!”